Asiatisk ribbe med agurk og vårløksalat
En utradisjonell variant, men minst like god som klassikeren.
Slik gjør du
-
2 DAGER FØR STEKING: Svor rutes opp med spissen av en skarp kniv. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket. Gni ribben inn med salt og pepper. Legg den kjølig og dekk med aluminiumsfolie.
-
Forvarm ovnen til 250 °C. Pensle hele ribben unntatt svoren med marinaden og legg den med svorsiden ned i langpannen.
-
Hell kokende vann i formen, ca. 2 dl, sammen med restene av marinaden, dekk ribben med aluminiumsfolie og sett den i ovnen. La den dampe i ca. 45 minutter.
-
Ta av folien, form den til en avlang ball og plasser den under ribben, slik at den ligger i svak svai - nå med svoren opp.
-
Senk temperaturen til 200 grader og stek videre i ca. 1,5 timer for tynnribbe og ca. 2 timer for familieribbe.
-
Når svoren er gyllen og sprø, lar du ribben hvile på et fat, tildekket med aluminiumsfolie med noen gaffelhull i.
-
Kok ned stekekraften til en sjysaus, og server sammen med ribben oppskåret i fine biter og en sprø, frisk salat.
-
Rør sammen alle ingrediensene.
-
Vask ingrediensene, skjær dem opp i passende biter og vend salaten godt sammen.