-
2 DAGER FØR STEKING:
Svor rutes opp med spissen av en skarp kniv. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket.
Tips: Man kan skjære litt lengre ned i svoren etter at ribben har dampet seg opp, så deler svorbitene seg bedre!
Gni ribben inn med salt og pepper. Legg den kjølig og dekk med aluminiumsfolie.
-
STEKING:
Forvarm ovnen til 250 °C. Legg ribben med svorsiden opp i langpannen. Hell på litt kokende vann, ca. 2 dl, dekk med aluminiumsfolie og sett ribben i varm stekeovn. La den stå og dampe i ca. 45 min. Ta av folien. Bland alle ingrediensene til marinaden og smør undersiden av ribben. Ribben kan nå legges på rist over langpannen.
-
Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten blir jevn. Senk temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca. 1,5 time for tynnribbe, 2,5–3 timer for midtribbe og ca. 2 timer for familieribbe. Ta marinade på oversiden 10 min før du tar den ut av ovnen.
-
Vask salat og skjær den opp som du ønsker. Server ribben oppskåret i biter med frisk, sprø salat ved siden av.