Familieribbe med estragonsjy

Ovnsbakte poteter med eple og sjalottløk, og rosenkålsalat.

Ingredienser

Ribbe

  • Familieribbe Beregn 300-400 g per person
  • Salt og pepper

Ovnsbakte poteter

  • 500 g Poteter
  • 8 små Sjalottløk
  • 4 stk Epler
  • 3 fedd Hvitløk
  • 2 ss Olje
  • Salt og pepper

Estragonsjy

  • 4 dl Ribbesjy
  • 2 ts Tørket estragon

Rosenkålsalat

  • 1 pose Frisk rosenkål
  • 2 dl Mandler
  • 2 ss Olje

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 250 °C. Legg ribben med svorsiden opp i langpannen. Hell på litt kokende vann, ca. 2 dl, dekk med aluminiumsfolie og sett ribben i varm stekeovn. La den stå og dampe i ca. 45 min. Ta av folien. Ribben kan nå legges på rist over langpannen. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svorover¿aten blir jevn. Senk temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca. 2 timer.
  2. Skrell poteter og sjalottløk. Forkok potetene til de er nesten ferdige, de skal være litt harde i midten. Legg de deretter hele sammen med løk i en ildfast form. Del epler i grove båter eller på midten, ta vekk kjernehuset. Finhakk hvitløk. Legg epler og hvitløk i formen. Ha over olje, salt og pepper. Stek i ovnen, under ribben de siste 30 minuttene.
  3. Sil av sjy fra ribben når den er ferdigstekt. Kok den opp med tørket estragon. Smak til med salt og pepper.
  4. Fjern stilken på rosenkålen. Plukk av bladene og legg de i en bolle. Grovhakk mandlene. Stek de i litt smør i en stekepanne til de får en gyllen farge. Ha i rosenkålbladene og la de steke sammen med mandlene i ca. 2 min. De skal fortsatt være sprø! Smak til med litt salt.