-
To dager før steking: Rut opp svoren med spissen av en skarp kniv. Skjær gjennom svoren litt ned i spekket. Gni inn ribben med salt og pepper. Legg den kjølig, dekket med aluminiumsfolie.
-
Forvarm ovnen til 250 °C. Kok opp vannet og ha i nellik, grovhakket ingefær, hvitløk,
kanel og muskat. Legg ribben med svorsiden opp i langpannen. Hell på vannet, dekk
med aluminiumsfolie og sett ribben i varm stekeovn. La den stå og dampe i ca. 45
min.
-
Ta av folien. Ribben kan nå legges på rist over langpannen. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten blir jevn. Senk temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca. 2 timer.
-
Når det er ca. 40 min igjen av steketiden, tilbereder du poteter og epler.
-
Legg hele poteter med skall i en ildfast form. Hell over honning, olje og grovhakkede valnøtter. Bland godt sammen så alle potetene blir dekket. Salte og pepre etter smak.
-
Stek potetene i ovnen under ribben i ca. 30 min. Server ribbe med varme honningpoteter og tyttebær.
En skje eller to av ribbesjyen smaker også godt til!