Ribbe i vaffel

Rester etter ribbemiddagen? Da bør du prøve vaffel med ribbe.

Ingredienser

Vafler

  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl skummet kulturmelk
  • 0,5 ts natron
  • 1,5 dl lettmelk
  • 1 dl vann
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts kardemomme
  • 1 klype flaksalt
  • 350 g hvetemel
  • 125 g smeltet smør + til steking

Hurtigsyltet rødkål

  • 0,25 stk rødkål
  • 2,5 dl eplecidereeddik
  • 2,5 dl vann
  • 2 ts flaksalt
  • 1 ss sukker
  • 2 stk laurbærblad
  • 10 stk svarte pepperkorn

Til servering

  • Rester av ribbekjøtt
  • 1 beger Drømmelett
  • 0,5 stk agurk
  • 1 neve frisk timian

Slik gjør du

  1. Pisk sammen egg, sukker og mesteparten av kulturmelken. Rør natronet ut i resten av kulturmelken så det bruser og sett det til side.
  2. Pisk vekselvis i resten av de tørre og våte ingrediensene til du har en jevn røre. Til slutt rører du forsiktig inn kulturmelkblandingen og lar røren hvile mens du lager rødkålen.
  3. Pensle vaffeljernet med smør, stek vaflene og legg dem på en rist.
  4. Skjær kålen i løvtynne strimler. Bland eddik, vann, salt, sukker, laurbærblader og pepper i en liten kjele og la det småkoke i 2 minutter.
  5. Legg i kålen og kok i ytterligere 2 minutter. Fjern kjelen fra varmen, avkjøl den i 1 minutt før du heller alt over på et sylteglass. Pass på at all kålen er dekket med væske. Avkjøl.
  6. Riv opp ribbekjøttet i mindre biter og varm det opp i en stekepanne på middels varme. Skjær agurken i to på langs, deretter i diagonale skiver.
  7. Server vaflene varme, toppet med Drømmelett, ribbe, syltet rødkål, agurk og noen timianblader.