Ribbeburger med stekte poteter

Lag en skikkelig juleburger av ribberestene.

Ingredienser

Ribbeburger med stekte poteter

  • 8 biter ribbe á 80 gram
  • 8 skiver bacon
  • 2 ss rømme
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss tørket estragon
  • 0,5 stk sitron, saften
  • 4 store skiver tomat
  • 4 stk hjertesalatblader
  • Rester av kokte poteter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt til smak

Slik gjør du

  1. Stek baconet sprøtt, la fettet ligge igjen i pannen.
  2. Legg ribbebitene i baconfettet og varm forsiktig opp.
  3. Bland sammen rømme, hakket hvitløk, estragon og sitron til en dressing. Anrett som en burger med dressing i bunn, salat, tomat, ribbeskiver og bacon.
  4. Del potetene i terninger. Stek dem i en stekepanne med olivenolje og et hvitløksfedd. Ikke vær redd for å la dem få litt høy temperatur, det blir veldig godt!