-
Formvarm ovnen til 220 grader. Dette er viktig for å få sprø svor.
-
Plasser steken i stekeposen med svorsiden opp i en langpanne eller ildfast form. Posen åpner seg under steking, så det er viktig at den ligger i ovnen med svorsiden opp gjennom hele steketiden.
-
Skjær epler og pærer i båter, legg dem i en bolle med krydderblandingen.
-
Stek ribbensteken i 60 minutter på 220 grader. Fjern toppfilmen helt, legg eple og pærebåtene i stekeposen og stek videre i ca. 30-50 minutter til svoren er sprø.
-
La ribbensteken hvile i 10-15 minutter før du skjærer den opp. Bruk sjyen i posen som saus.
-
Bak hvitløken hel i ovnen sammen med ribbensteken, ca. 40 minutter. Skrell potetene og kok dem møre. Mos dem med en gaffel i kjelen. Skjær av topplokket på hvitløken, klem feddene ut i kjelen, tilsett melk og smør og varm opp mosen.
Smak den til med salt og pepper.
-
Finsnitt kålen. Visp sammen eddik, sukker, salt og karve til alt sukkeret er løst opp og hell blandingen over kålen. Vend det godt sammen og la det stå i minimum en time i kjøleskapet før bruk.