"Bibimbap" - ris med svinenakke og snill gochujang

Ingredienser

"Bibimbap" - ris med svinenakke og snill gochujang

  • 450 g svinenakke i tynne skiver

Marinade

  • 2 ss Kikkoman soyasaus
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 fedd revet hvitløk
  • 6 cm purreløk i tynne skiver
  • 0,5 ts malt pepper
  • olivenolje til steking
  • 8 dl ris, gjerne rundkornet
  • 4 stk egg

Marinert spinat

  • 1 ss olivenolje
  • 1 pose fersk spinat
  • 1 stk vårløk i tynne skiver
  • 1 ss Kikkoman soyasaus
  • 1 ss fersk ingefær

Snill gochujang (koreansk sterk chilipasta)

  • 2 ss sambal oelek
  • 2 ss honning
  • 2 ss chilisaus
  • 2 ss sesamfrø
  • 0,5 ss soya

Sesambønner

  • 200 g brekkbønner
  • 2 ts sesamfrø
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss rapsolje
  • 3 ss vann

Chiliagurk

  • 1 ts eddik
  • 2 ts sukker
  • 0,3 ts salt
  • 1 ts hakket rød chili
  • 1 stk vårløk i tynne skiver
  • 1 stk agurk

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til marinaden. La kjøttet ligge i marinaden i minst 30 minutter. I mellomtiden lager du tilbehøret.
  2. Varm opp litt olivenolje i en kasserolle og fres spinat og løk. Smak til med soya, olivenolje og fersk ingefær.
  3. Bland sammen alle ingrediensene i en skål.
  4. Snitt brekkbønner på midten. Rist sesamfrø i en tørr stekepanne. Hell bønner, salt, rapsolje og vann i stekepannen og stek på høy varme til vannet har fordampet. Hell over i en skål.
  5. Bland eddik, sukker, salt, chili og vårløk i en skål. Skjær agurk i tynne skiver og bland sammen. Sett i kjøleskap 10-15 min før servering.
  6. Kok ris etter anvisning på pakken. Stek kjøttet når risen begynner å bli ferdig. Varm olivenolje i en stekepanne og stek kjøttet raskt på høy varme. Legg kjøttet på en tallerken. Skru ned varmen og stek eggene forsiktig med "solsiden" opp.
  7. Legg ris i bunnen av 4 dype skåler. Legg grønnsaker og kjøtt hver for seg rundt risen. Legg speilegg på toppen. Server med gochujang-saus i en skål ved siden av. Server og nyt smaken av en annen verden!