Grillet ytrefilet av svin med tapenadepoteter og urter

Blir dette din nye favoritt på grillen?

Ingredienser

Dette trenger du

  • 700 g Ytrefilet av svin
  • 1 neve friske urter
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk lime
  • 1 ss smør
  • salt
  • olivenolje
  • sort pepper
  • brekkbønner til servering

Tapenadepoteter

  • 800 g amadinepoteter
  • 2 dl sorte oliven uten sten
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 0,5 stk rødløk
  • 3 ss kapers
  • 4,5 stk Makaløs ansjosfileter
  • 1 dl hakkede friske urter
  • 1 klype sukker
  • 1 ss smør
  • salt
  • sort pepper

Slik gjør du

  1. Grovhakk urtene og riv løken på et rivjern.
  2. Tørk av kjøttet med litt papir så det er tørt, og smør kjøttet inn med urter, olivenolje og den revede løken. La hvile litt, mens du setter på potene til kok.
  3. Grill kjøttet på lav varme med lokk i ca 30-35 minutter og kok potene i mellomtiden. Snu kjøttet et par ganger under grillingen og løft det av grillen når kjernetemperaturen nærmer seg 70-72 grader ved bruk av steketermometer. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp i skiver.
  4. Når kjøttet hviler renn av vannet og la potetene avkjøles litt. Finhakk oliven, rødløk, hvitløk, ansjos og kapers til en fin jevn tapenade.
  5. Stek potetene i smør til de begynner å bli gyllent brune, tilsett tapenade, hakkede urter og bland det godt med potetene. Krydre med en klype sukker og et par runder fra kvernen med sort pepper.
  6. Server kjøttet med med tapenadepoteter og brekkbønner. Server gjerne med en frisk limebåt som pynt, det er godt å skvise over kjøttet.