-
Tørk svinefileten med kjøkkenpapir, gni den lett inn med olivenolje, salt og pepper.
-
Fileten grilles på moderat sterk varme på grillen, snu et par ganger under stekingen.
-
Grill kjøttet til en til en kjernetemperatur på 60-62 grader (bruk steketermometer), la kjøttet hvile i ca. 5 minutter før det skjæres opp.
-
Server kjøttet i tykke skiver med aspargesrisotto og pynt med hakket dill.
-
Aspargesrisotto
Skjær løken i skiver og fres den sammen med hvitløk i olivenolje i en panne, til den er myk.
-
Tilsett ris og la det surre videre til riskornene blir gjennomsiktige. Ha over sitronsaft og 1 dl vann eller buljong og la det koke nesten helt inn i pannen under omrøring.
-
Fyll opp med varm væske litt etterpå slik at risen absorberer væske, la det småkoke i 15 minutter.
-
Tilsett asparges og kok i ytterligere 5 minutter. Vend inn revet parmesan, sitronskall og smak til
med salt og pepper.