Ingredienser
Grillet svinefilet og risotto med grønne asparges og dill
-
1
stk
svinefilet
-
olivenolje
-
salt
-
sort pepper
Aspargesrisotto
-
1
stk
sjalottløk
-
2
fedd
hvitløk
-
3
ss
olivenolje
-
2,5
dl
risottoris
-
1
stk
sitron, saft og revet skall
-
7,5
dl
vann eller grønnsaksbuljong
-
1
bunt
asparges
-
2
dl
revet parmesan
-
salt
-
pepper
-
1
potte
dill til pynt
Slik gjør du
-
Tørk svinefileten med kjøkkenpapir, gni den lett inn med olivenolje, salt og pepper. Grill fileten på moderat sterk varme til kjøttet har en kjernetemperatur på 60-62 grader (bruk steketermometer). Snu kjøttet et par ganger under stekingen. La det hvilke i ca 5, minutter før det skjæres opp. Server kjøttet i tykke skiver med aspargesrisotto og pynt med hakket dill.
-
Surr løk og finhakket hvitløk mykt i olje i en gryte. Tilsett ris og la det surre videre til riskornene blir gjennomsiktige. Ha over sitronsaft og 1 dl vann eller buljong og la det koke nesten helt inn under omrøring. Fyll opp med varm væske og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett asparges skåret i små biter. Kok i ytterligere 5 minutter. Vend inn revet parmesan, sitronskall og smak til med salt og pepper.