Grillet svinefilet og risotto med grønne asparges og dill

Ingredienser

Grillet svinefilet og risotto med grønne asparges og dill

  • 1 stk svinefilet
  • olivenolje
  • salt
  • sort pepper

Aspargesrisotto

  • 1 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 2,5 dl risottoris
  • 1 stk sitron, saft og revet skall
  • 7,5 dl vann eller grønnsaksbuljong
  • 1 bunt asparges
  • 2 dl revet parmesan
  • salt
  • pepper
  • 1 potte dill til pynt

Slik gjør du

  1. Tørk svinefileten med kjøkkenpapir, gni den lett inn med olivenolje, salt og pepper. Grill fileten på moderat sterk varme til kjøttet har en kjernetemperatur på 60-62 grader (bruk steketermometer). Snu kjøttet et par ganger under stekingen. La det hvilke i ca 5, minutter før det skjæres opp. Server kjøttet i tykke skiver med aspargesrisotto og pynt med hakket dill.
  2. Surr løk og finhakket hvitløk mykt i olje i en gryte. Tilsett ris og la det surre videre til riskornene blir gjennomsiktige. Ha over sitronsaft og 1 dl vann eller buljong og la det koke nesten helt inn under omrøring. Fyll opp med varm væske og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett asparges skåret i små biter. Kok i ytterligere 5 minutter. Vend inn revet parmesan, sitronskall og smak til med salt og pepper.