Grytestekt nakkekotelett med fennikel, kapers og sitronmascarpone

Ingredienser

Gryte

  • 4 stk nakkekoteletter ca. 600 g
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk rødløk
  • 0,3 stk sellerirot
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss kapers
  • 1,5 kvaster rosmarin
  • 2 kvaster timian fersk
  • 3,5 dl vann
  • salt
  • sort pepper
  • 4 psj tagliatelle

Sitronmascarpone

  • 250 gr mascarpone
  • 3 ss melk
  • 1 ts honning
  • 2 ts sitronsaft
  • sitron revet skall

Slik gjør du

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Skrell og skyll grønnsakene. Skjær fennikelknollen og rødløken i båter og sellerien i grove biter. Brun nakkekotelettene, grønnsakene og løken, i olivenolje i en stor gryte.
  2. Tilsett kapers og rosmarin, samt 2–3 dl vann. La det koke opp. La det stå og småkoke på lav varme under lokk i ca. 15–20 minutter, til grønnsakene er møre og kjøttet er rosa. Smak til med salt og sort pepper, og garner gjerne med ferske timianblader.
  3. Bland sammen ingrediensene til sitronmascarponen og smak til med salt og nymalt hvit pepper.
  4. Server gryten med tagliatelle og sitronmascarpone.