Kokt svineknoke med glatt rotmos og syltet persillerot

Tradisjonell husmannskost har aldri smakt bedre

Ingredienser

Svineknoker

  • 2 stk svineknoker
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk persillerot
  • 1 stk gulrot
  • 3 stk laurbærblader
  • 10 stk sorte pepperkorn

Rotmos

  • 1 stk kålrot
  • 3 stk gulrøtter
  • 200 gr goteter skrellet
  • kraft fra knokene
  • 2 stk laurbærblad
  • 5 stk sorte pepperkorn
  • 100 gr brunet smør til servering

Syltet persillerot

  • 400 gr persillerot
  • 2 dl eddik
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 1 ss knuste sorte pepperkorn
  • 0,5 dl dill grovhakket

Slik gjør du

  1. Knoke: Skyll knokene i kaldt vann. Legg dem i en kjele og tøm på vann til knokene dekkes. La det koke opp, og skum av kokevannet.
  2. Skrell gulroten, persilleroten og løken, skjær grønnsakene i biter og legg i kjelen. Tilsett pepperkornene og laurbærbladene.
  3. Demp varmen og la kjøttet småkoke på svak varme under lokk i 1 time. Kjøttet er ferdig når det løsner lett fra benet. Sett kjelen til side.
  4. Skrell kålroten, gulrøttene og potetene til mosen og skjær i biter. Legg alt i en kjele. Tilsett litt av kokevannet fra knokene sammen med vann til det dekker grønnsakene. La det koke i ca. 30–35 minutter til alt er mørt. Hell av og sett til side kokevannet.
  5. stavmikser sammen med litt av kokekraften. Spe mosen med litt av kokekraften til den blir myk og glatt, og smak til med salt og pepper.
  6. Server kjøttet med rotmos, syltet persillerot og brunet smør som dryppes over retten.
  7. Syltet persillerot: Gi alle ingrediensene til syltelaken, unntatt dillen, et oppkok. Avkjøl laken. Skrell og grovriv persilleroten på rivjern, og tøm over den avkjølte laken. La persilleroten stå i ca. 2 timer i kjøleskap. Bland inn dillen ved servering.