Kokt svineknoke med rotmos og krutonger

Svinekoke og rotgrønnsaker er godt året rundt, men kanskje særlig om høsten.

Ingredienser

Svineknoke

  • 2 stk svineknoker
  • 1 stk Gulrot
  • 1 stk Persillerot
  • 1 stk Gul løk
  • 8-10 sorte pepperkorn
  • 3 stk Laurbærblader

Rotmos

  • 1 stk kålrot (ca 400 g)
  • 3 stk Gulrøtter (ca 300 g)
  • 500 g Poteter
  • Kraft fra knoken
  • 25 g Smør
  • Salt og kvernet sort pepper

Krutonger

  • brød til krutonger
  • Olivenolje til steking
  • 1 neve Persille

Slik gjør du

  1. Skyll knokene i kaldt vann. Legg dem i en kjele og hell på vann til knokene dekkes. La det koke opp og skum av kokevannet.
  2. Skrell gulrot, persillerot og løk. Skjær dem i biter og legg i kjelen. Tilsett pepperkorn og laurbærblad. Demp varmen og la kjøttet småkoke på svak varme under lokk i 1 time. Kjøttet er ferdig når det løsner lett fra benet. Sett kjelen til side.
  3. Skrell kålrot, gulrøtter og poteter til mosen og skjær i biter. Legg alt i en kjele. Tilsett litt av kraften fra knokene sammen med vann til det dekker grønnsakene. La det koke i ca. 30-35 minutter til alt er mørt. Hell av og sett til side litt av kokevannet.
  4. Mos rotgrønnsakene med en potet- stamper eller gaffel. Lag ikke mosen for glatt, den skal inneholde noen biter. Spe mosen med litt av kokekraften og rør inn smøret. Smak til med salt og pepper.
  5. Server kjøttet med rotmos, hakket persille og krutonger stekt i olivenolje.