Krydret gryte med nakkekoteletter og tomater

Deilig gryte med masse smak!

Ingredienser

Krydret gryte

  • 5 stk nakkekoteletter ca. 800 g
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1,5 ts sambal oelek
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk revet gul løk
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ss malt cummin
  • 2 ss koriander
  • 4 porsjoner jasminris
  • 1 stk lime

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i store biter. Skrell og skjær gulrøttene i terninger. Brun kjøttet sammen med gulrøtter, løk og krydder i olivenolje i en stor kjele.
    Skjær kjøttet i store biter. Skrell og skjær gulrøttene i terninger. Brun kjøttet sammen med gulrøtter, løk og krydder i olivenolje i en stor kjele.
  2. Tilsett hakket tomat og Sambal Oelek samt 4-5 dl vann og la alt koke opp sammen. La det koke under lokk i ca. 30-35 minutter til kjøttet er mørt. Smak til gryten med havsalt og pynt med frisk koriander.
    Tilsett hakket tomat og Sambal Oelek samt 4-5 dl vann og la alt koke opp sammen. La det koke under lokk i ca. 30-35 minutter til kjøttet er mørt. Smak til gryten med havsalt og pynt med frisk koriander.
  3. Server gryten med jasminris og en limebåt.