Nakkekoteletter med chimmichurri og ovnsbakt søtpotet

Chimichurri tilfører god friskhet og styrke, mens den fine sødmen fra søtpoteten gir denne retten en annerledes karakter.

Ingredienser

Nakkekoteletter

  • 4 Nakkekoteletter
  • 3 Søtpoteter
  • 2 ss Nøytral olje
  • 1 potte Persille
  • 3 Sjalottløk
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 ts Chili finhakket eller et knivsodd cayennepepper
  • 1 dl Olivenolje
  • 1 Sitron saft og skall
  • Salt
  • Pepper
  • 10 g Smør

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 grader. Skrell søtpoteter og del i tykke skiver. Ha i en ildfast form og drypp over litt olje. Stek i ovn i ca 25 min.
  2. I mellomtiden lager du chimmichurri: Finhakk persille, sjalottløk og hvitløk. Bland i chili eller cayennepepper. Tilsett olivenolje, skall og saft fra 1 sitron. Smak til med salt og pepper.
  3. Varm en panne med litt olje og stek nakkekoteletter på høy varme, ca 5 min på hver side. La kjøttet hvile i pannen etter at den er trukket av platen. Server kjøttet med ovnsbakte søtpotetskiver, frisk og syrlig chimmichurri og ev. litt salat.