Ovnsstekt svinefilet med bakt kål, sellerirot og harissasaus

Passer godt til hverdags og helg! Tips: Prøv å blande de ovnsstekte grønnsakene med kokt couscous og server som en grønnsaksrett.

Ingredienser

Svinefilet

  • 1 Svinefilet
  • 1 sellerirot skåret i biter
  • 0,5 Hodekål skåret i biter
  • olivenolje pensle fileten

Marinade

  • 1 ss rød karripasta
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss vann
  • 2 ss honning
  • 1 sitron revet skall
  • salt
  • pepper

Harissasaus

  • 5 dl ekstra lettrømme
  • 1,5 Rød chilipepper finhakket
  • 3 ss koriander finhakket, frisk
  • 1 ts malt cummin
  • 1 ts kvernet sort pepper
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • salt

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175°. Bland marinaden til grønnsakene, legg grønnsakene i en stor ildfast form og vend dem i marinaden.
    Sett ovnen på 175°. Bland marinaden til grønnsakene, legg grønnsakene i en stor ildfast form og vend dem i marinaden.
  2. Renskjær fileten, ha på salt og pepper og pensle med olivenolje. Legg fileten oppå grønnsakene og stek alt sammen midt i ovnen i ca. 30 minutter til kjøttet har en kjernetemperatur på 62°. Ta ut kjøttet og la det hvile mens du øker temperaturen i ovnen til 225°. Etterstek grønnsakene i ca. 5 minutter.
  3. Bland ingrediensene til harissasausen og smak til med salt. Skjær kjøttet i skiver og server med grønnsakene og haris- sasausen.
    Bland ingrediensene til harissasausen og smak til med salt. Skjær kjøttet i skiver og server med grønnsakene og haris- sasausen.