Ingredienser
Svinefilet
-
1
Svinefilet
-
1
sellerirot
skåret i biter
-
0,5
Hodekål
skåret i biter
-
olivenolje
pensle fileten
Marinade
-
1
ss
rød karripasta
-
2
ss
olivenolje
-
2
ss
vann
-
2
ss
honning
-
1
sitron
revet skall
-
salt
-
pepper
Harissasaus
-
5
dl
ekstra lettrømme
-
1,5
Rød chilipepper
finhakket
-
3
ss
koriander
finhakket, frisk
-
1
ts
malt cummin
-
1
ts
kvernet sort pepper
-
2
fedd
hvitløk
finhakket
-
salt
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 175°. Bland marinaden til grønnsakene, legg grønnsakene i en stor ildfast form og vend dem i marinaden.
-
Renskjær fileten, ha på salt og pepper og pensle med olivenolje. Legg fileten oppå grønnsakene og stek alt sammen midt i ovnen i ca. 30 minutter til kjøttet har en kjernetemperatur på 62°. Ta ut kjøttet og la det hvile mens du øker temperaturen i ovnen til 225°. Etterstek grønnsakene i ca. 5 minutter.
-
Bland ingrediensene til harissasausen og smak til med salt. Skjær kjøttet i skiver og server med grønnsakene og haris- sasausen.