Pepperstekt svinefilet med hvitløkssjampinjong og appelsinkokt gulrotkrem

Skikkelig høstmiddag med spennende tilbehør

Ingredienser

Pepperstekt svinefilet

  • 1 stk svinefilet
  • salt
  • olivenolje
  • 2,5 ss sort pepper grovt knust
  • 500 gr sjampinjonger
  • 6 fedd hvitløk hakkede
  • smør til steking

Appelsinkokt gulrotkrem

  • 500 gr gulrøtter
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 7 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 4 ts fersk ingefær revet fersk
  • 4 ss lett crème fraîche
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150 grader.
Tørk av svinefileten, salt den og gni den lett
inn med olivenolje. Rull den deretter i knust
pepper.
    Sett ovnen på 150 grader. Tørk av svinefileten, salt den og gni den lett inn med olivenolje. Rull den deretter i knust pepper.
  2. Brun fileten sammen med hele sjampinjonger
og hvitløk, i en stekepanne med litt olivenolje
og smør. Sett hele stekepannen inn i ovnen og
stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på
60–62 grader. Løft kjøttet ut av ovnen og la
det hvile i ca. 5–10 minutter før du skjærer det
opp.
    Brun fileten sammen med hele sjampinjonger og hvitløk, i en stekepanne med litt olivenolje og smør. Sett hele stekepannen inn i ovnen og stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 60–62 grader. Løft kjøttet ut av ovnen og la det hvile i ca. 5–10 minutter før du skjærer det opp.
  3. Rist stekepannen og la soppen steke litt til i ovnen mens kjøttet hviler.
  4. Skrell og del gulrøtter, løk og hvitløk i små biter.
Kok alt mørt i appelsinjuice tilsatt ingefær i ca.
15–20 minutter. Sil av og sett til side juicen.
Bland inn crème fraîche i gulrøttene med
stavmikser. Tilsett litt av juicen och miks til du
får en glatt og myk krem. Smak til med salt
og pepper.
    Skrell og del gulrøtter, løk og hvitløk i små biter. Kok alt mørt i appelsinjuice tilsatt ingefær i ca. 15–20 minutter. Sil av og sett til side juicen. Bland inn crème fraîche i gulrøttene med stavmikser. Tilsett litt av juicen och miks til du får en glatt og myk krem. Smak til med salt og pepper.
  5. Server svinefileten med gulrotkrem og øs hvitløkssjampinjongene over kjøttet.
  6. Server med en frisk, grønn salat.