-
Skjær kjøttet, rødløk, fennikel og selleri i grove biter.
-
Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele på middels varme, tilsett rødløken og stek under omrøring i et par minutter eller til løken er blitt myk og lett gyldenbrun.
-
Krydre kjøttet godt med salt og pepper og legg det i gryten. Tilsett så selleri, tomater, fennikel og tomatpureen og hell på nok vann til at det hele dekkes. La det koke opp, og senk deretter temperaturen til svak varme. Sett på lokket og la gryten putre i ca. 20-25 minutter, eller til kjøttet er helt mørt og begynner å falle fra hverandre og sausen er deilig og tykk. Hold øye med gryten, og tilsett en svett vann hvis det ser litt tørt ut. Smak til med sitron og litt mer krydder om nødvendig.
-
Hakk persillen og strø den over retten, og avslutt med å dryppe på litt olivenolje.
-
Sett ovnen på grill, og mos hvitløken med oljen i en morter eller mikser, del brødet på langs og smør på hvitløksoljen. Grill i ovnen til brødet er ristet.