Svinekotelett med varme grønnsaker og pepperrotrømme

Denne retten kan man variere mye på alt etter som hvilke grønnsaker man har tilgjengelig, samt styrken på pepperrotrømme er enkel å justere med mengde pepperrot.

Ingredienser

Svinekotelett

  • 4 Nakkekoteletter
  • 1 Fennikel
  • 2 Rødløk
  • 4 Gulrøtter
  • 5 Poteter
  • 0,5 Chilipepper rød
  • 4 fedd Hvitløk
  • 3 ss Olivenolje
  • 20 g Smør
  • Salt
  • Pepper
  • 2 stilker Rosmarin frisk
  • 2 dl Lettrømme
  • 0,5 tube Pepperrot
  • Pepper grov
  • 0,5 Evt. saft av sitron

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Del fennikel og rødløk i grove båter. Skjær gulrøtter i staver og poteter i tynne skiver, behold gjerne skallet på potetene. Ha alt i en stor ildfast form eller langpanne. Finhakk chili og hvitløk og dryss over grønnsakene. Drypp over olivenolje og vend grønnsakene så oljen blir fordelt på alt. Salte og pepre. Stek i ovn i 25 minutter.
  2. Stek svinekoteletter i litt smør til de får en gyllen farge. Etterstek kjøttet på toppen av grønnsakene i ovnen de siste 10 minuttene. Ha på fersk eller tørket rosmarin. I mellomtiden blander du rømme, pepperrot, pepper og ev. litt sitrussaft i en skål.