Chili con carne med tacobrød og maiskrem
Smakfull og varmende gryte med spennende tilbehør.
Slik gjør du
-
Lag chilien ved å skrelle løk, hvitløk og rotgrønnsaker. Skjær løk og rotgrønnsaker i terninger, finhakk hvitløk. Brun kjøttdeig, løk, hvitløk og grønnsaker i olivenolje i en gryte, tilsett sambal oelek og krydderet og fres med i et par minutter. Hell i hakkede tomater og kok sakte i 10 til 15 minutter. Hell av og skyll bønnene, tilsett dem til gryten, rør rundt og kok opp. Smak til med salt.
-
For å lage tacobrødene løser du opp gjær i litt vann. Tilsett resten av vannet, salt og hvetemel. Bland sammen til en deig og la den heve tildekket i ca. 30 minutter. Del deigen i små boller. Kjevle dem ut til små ovale leiver. Legg de kjevlede brødene rett på stekeplaten og stek dem i ovnen på 175 grader til deigen blåser seg opp og blir sprø og gyllenbrun. Litt som pitabrød.
-
For å lage maiskremen blander du sammen ingrediensene og smak til med salt og tabasco. Server tacobrød med salat og fersk koriander i brødene.
-
Server tacobrød med salat og fersk koriander i brødene.