Tacobrød med chili con carne og maiskrem

Smakfull og varmende gryte med spennende tilbehør

Ingredienser

Chili con carne

  • 400 g Kjøttdeig svin
  • 2 Rødløk
  • 3 fedd Hvitløk
  • 2 Persillerot
  • 1 Kålrot
  • 2 Gulrøtter
  • Olivenolje
  • 3 ts Sambal oelek
  • 2 ts Cumin malt
  • 2 ts Paprikapulver
  • 2 bokser Tomater hakkede
  • 1 boks Kidneybønner
  • Salt

Tacobrød

  • 0,3 pakke Gjær
  • 2,5 dl Vann
  • 0,5 ts Salt
  • 6 dl Hvetemel

Maiskrem

  • 1 boks Maiskorn
  • 100 g Mascarpone
  • Havsalt
  • 3-4 dråper Tabasco sauce
  • Salat og fersk koriander til servering

Slik gjør du

  1. Chili con carne Skrell løk, hvitløk og rotgrønnsaker. Skjær løk og rotgrønnsaker i terninger, finhakk hviløk. Brun kjøttdeig, løk, hvitløk og grønnsaker i olivenolje i en gryte, tilsett sambal oelek og krydderet og fres med i et par minutter. Hell i hakkede tomater og kok sakte i 10-15 minutter. Hell av og skyll bønnene, tilsett dem til gryten, rør rundt og kok opp. Smak til med salt.
  2. Tacobrød Løs opp gjær i litt av vannet. Tilsett resten av vannet, salt og hvetemel. Bland sammen til en deig og la den heve tildekket i ca. 30 minutter. Del deigen i små boller. Kjevle dem ut til små ovale leiver. Legg de kjevlede brødene rett på stekeplaten og stek dem i ovnen på 175 grader til deigen blåser seg opp og blir sprø og gyllenbrun.
  3. Tips! (Du kan også steke brødene rett i en stekepanne med litt olivenolje til de bobler opp, omtrent 2-3 minutter på hver side på middels høy varme)
  4. Maiskrem Bland sammen ingredienser til maiskrem og smak til med salt og tabasco. Server tacobrød med salat og fersk koriander i brødene.