Ytrefilet av svin med ris og peanøttsaus

Dette er en smaksrik rett som fort kan bli en favoritt.

Ingredienser

Ytrefilet av svin i strimler

  • 600 g Ytrefilet svin
  • 3 Sjalottløk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 4 cm Ingefær
  • 0,3 Chilipepper rød
  • 2 ss Nøytral olje
  • 1,5 dl Peanøttsmør
  • 1 boks Kokosmelk
  • Fullkornsris eller nudler til 4 personer
  • 1 Paprika rød
  • 4 Vårløk
  • 1 Lime
  • Koriander frisk til servering

Slik gjør du

  1. Skrell sjalottløk og kutt i båter. Finhakk hvitløk. Skrell ingefær og skjær i tynne skiver. Varm olje i en tykkbunnet gryte. Finhakk chili. La løk, hvitløk, ingefær og chili surre kort. Ha i peanøttsmør og kokosmelk. Kok opp under omrøring.
  2. Strimle svinekjøtt. Ha kjøttet i gryten og la alt småkoke i ca 10 min.
  3. Tilbered ris eller nudler som anvist på pakken.
  4. Strimle paprika og vårløk. Ha det i gryta sammen med saft av 1 lime.
  5. Server kjøttet og risen med peanøttsaus og fersk koriander. Server med grovhakkede tomater på toppen om du ønsker ekstra garnityr.