Ytrefilet av svin

med sjampinjongtapenade, timian og persillerot

Ingredienser

Ytrefilet av svin

  • 800 g ytrefilet av svin
  • 2 fedd hvitløk
  • olje til steking
  • 6 stk persillerøtter

Sjampinjongtapenade

  • 150 g sjampinjong
  • 3 stk sjalottløk
  • 3 ss ekstra lettrømme
  • 2 ss timian, frisk eller tørket
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Del persillerøttene på langs og stek i ovnen i 15 min på 200 grader.
  2. Del hvitløksfeddene på midten. Varm en stekepanne med olje og smør. Skjær opp ytrefileten i skiver. Stek kjøttet på middels varme sammen med hvitløksbitene til det har fått en fin og gyllen farge. Ca 4 min på hver side. La hvile noen minutter før servering.
  3. Finhakk sopp og løk, bland sammen med rømme og urter. Smak til med salt og pepper og server sjampinjongtapenaden til kjøttet og persillerøttene.