Ingredienser
Ytrefilet av svin
-
800
g
ytrefilet av svin
-
2
fedd
hvitløk
-
olje til steking
-
6
stk
persillerot
Sjampinjongtapenade
-
150
g
sjampinjong
-
3
stk
sjalottløk
-
3
ss
ekstra lettrømme
-
2
ss
timian, frisk eller tørket
-
salt
-
pepper
Slik gjør du
-
Del persillerøttene på langs, vend i litt olje og stek i ovnen i ca. 15 minutter på 200 grader.
-
Del hvitløksfeddene på midten. Varm en stekepanne med olje og smør. Skjær opp ytrefileten i skiver. Stek kjøttet på middels varme sammen med hvitløksbitene til det har fått en fin og gyllen farge. Ca 4 min på hver side. La hvile noen minutter før servering.
-
For å lage sjampinjongtapenaden hakker du sopp og løk, bland sammen med rømme og urter. Smak til med salt og pepper mot slutten og server tapenaden til kjøttet og persillerøttene.