Ytrefilet av svin

Med sjampinjongtapenade, timian og persillerot

Ingredienser

Ytrefilet av svin

  • 800 g ytrefilet av svin
  • 2 fedd hvitløk
  • olje til steking
  • 6 stk persillerot

Sjampinjongtapenade

  • 150 g sjampinjong
  • 3 stk sjalottløk
  • 3 ss ekstra lettrømme
  • 2 ss timian, frisk eller tørket
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Del persillerøttene på langs, vend i litt olje og stek i ovnen i ca. 15 minutter på 200 grader.
  2. Del hvitløksfeddene på midten. Varm en stekepanne med olje og smør. Skjær opp ytrefileten i skiver. Stek kjøttet på middels varme sammen med hvitløksbitene til det har fått en fin og gyllen farge. Ca 4 min på hver side. La hvile noen minutter før servering.
  3. For å lage sjampinjongtapenaden hakker du sopp og løk, bland sammen med rømme og urter. Smak til med salt og pepper mot slutten og server tapenaden til kjøttet og persillerøttene.