Bøkerøkt ytrefilet av svin med grillet vårløk

Kos deg med nydelig grillmat med fantastisk tilbehør.

Ingredienser

Bøkerøkt ytrefilet av svin med grillet vårløk

  • Ca. 800 g Folkets svin ytrefilet tynnskåret bøkerøkt
  • 1 bunt Vårløk
  • Ca. 3 ss Olivenolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 0,5 ts Chilipulver
  • 2 ss Rosiner
  • 1,5 ss Rødvinseddik
  • 2 ss Ristede pinjekjerner
  • 2 dl Gresk yoghurt
  • 1 pk Naan- eller pitabrød

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen. Grill ytrefileten over direkte varme til den har fått fine grillmerker og så vidt er gjennomstekt.
  2. La kjøttet hvile. mens du lager grillet vårløk med rosindressing.
  3. Pensle vårløkene med olje og dryss over salt og chilipulver. Legg grovhakkede rosiner i en liten skål med eddik og la dem hvile i 15 minutter.
  4. Grill vårløkene samtidig med kjøttet over direkte varme til de har fått fine grillmerker og er møre.
  5. Mens kjøttet hviler, skjærer du vårløkene i grove biter og vender dem inn i rosinblandingen, 2 ss olje, pinjekjerner og en ekstra klype salt og pepper. La det hvile et par minutter.
  6. Spre yoghurten utover et fat og topp med vårløk med rosindressing.
  7. Grill brødene raskt over indirekte varme, skjær dem i mindre biter og server sammen med kjøttet og grillet vårløk..