Christers medister- og sellerikaker med potetmos, fløtesaus og tyttebær

Med sellerirot i medisterkakene blir middagen enda bedre.

Ingredienser

Medisterkaker

  • 1 pk Medisterdeig, ca. 400 g
  • 1 dl Sellerirot, ca. 450 g
  • 0,5 dl Matfløte
  • 1 ts Malt allehånde
  • 1 ts Salt
  • 1 ss Solsikkeolje
  • 1 ss Meierismør
  • 1 terning Oksebuljong
  • 1,5 dl Vann

Potetmos

  • 300 g Mandelpotet
  • 1 fedd Hvitløk
  • 2,5 dl Helmelk
  • 100 g Meierismør
  • Salt for smak

Fløtesaus

  • 1 stk Gul løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 ss Solsikkeolje
  • 2 ts Dijonsennep
  • 2,5 dl Kremfløte
  • 4 dl Medisterkakekraft
  • 1 ss Maizena
  • 4 ss Tyttebær

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Bak selleriroten hel i ca. 1 time. Avkjøl den helt, skrell den og mos den sammen med medisterfarsen og fløten. Ha i allehånde og salt og form deigen til runde, små medisterkaker.
  2. Stek dem i en stekepanne med olje og smør på middels varme til de har fått en fin stekeskorpe.
  3. Til slutt rører du ut buljongterningen i vannet (temperaturen bør være ca. 80 grader) og lar medisterkakene trekke i ca. 10-15 minutter. Ta vare på kraften.
  4. Kok skrelte mandelpoteter forsiktig med et knust hvitløksfedd, i 5-7 minutter til de er møre. Fjern kjelen fra varmen og la potetene trekke i vannet i 5-7 minutter.
  5. Stikk en spiss kniv inn i en av potetene for å se om den er myk inni. Hell av vannet og la dem dampe av seg.
  6. Kok opp melk og smør. Press potetene gjennom en melsikt eller lignende slik at de blir helt klumpfri, hell melk og smør over og pisk kraftig. Smak til med litt salt.
  7. Skrell løk og hvitløk. Kutt løken i tynne strimler og finhakk hvitløken. Fres det blankt i litt olje, tilsett sennep og hell i kraften fra medisterkakene.
  8. La væsken koke ned 1/3 før du tilsetter fløten. La det småkoke i 10-15 minutter. Dersom sausen er for tynn jevner du den med maizena rørt ut i 1 ss kaldt vann. Tilsett tyttebær rett før servering.