Curry med strimlet svin

Curry med strimlet svin

Herlig curry med svin.

Ingredienser

Curry med strimlet svin

  • 1 pk Strimlet svin (350 g)
  • Jasminris til 4
  • 3 ss Rapsolje
  • 1 ss Honning
  • 2 ss Soyasaus
  • 1 klype Cajennepepper
  • 2 dl Cashewnøtter
  • 2 stk Rød paprika
  • 3 stk Gulrøtter
  • 0,3 stk Brokkoli
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2 cm Ingefær
  • 3 ss Rød currypasta
  • 1 boks Lett kokosmelk (400 g)
  • 2 stk Lime
  • 1 potte Koriander

Slik gjør du

  1. Kok risen etter anvisning på pakken.
  2. Varm 1 ss olje, honning, 1 ss soyasaus og cayennepepper i en gryte på middels varme. Rør sammen og bland i nøttene. Stek til all væsken er fordampet og nøttene er sprø. Legg til side.
  3. Hell resten av oljen i gryten, skru opp til middels til høy varme og stek kjøttet gyllent, men ikke helt gjennomstekt. Legg det til side.
  4. Skjær paprikaen i strimler, gulrøttene i skiver og brokkolien i små buketter. Legg dem i og stek dem i 2-3 minutter til de har fått litt farge, men ikke blitt myke. Riv i hvitløk og ingefær og bland i currypastaen. Stek i 1-2 min. Tilsett 1 ss soyasaus, kokosmelken og skallet og saften av 1 lime. Legg i kjøttet og la det småkoke i et par minutter til det er gjennomstekt.
  5. Finhakk korianderen (spar litt til servering) og bland det i til slutt. Hell i litt vann eller kyllingkraft dersom du synes sausen er for tykk. Server currien over ris, toppet med sprø nøtter og koriander.