Grillet ytrefilet av svin med ananas og ananasdressing

Grillet ytrefilet av svin med ananas og ananasdressing

Prøv svinekjøtt med frisk og god ananas til.

Ingredienser

Grillet ytrefilet av svin med ananas og ananasdressing

  • 800 g Ytrefilet av svin
  • 4 porsjoner Boil in Bag Jasminris
  • 4 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 stk Ananas
  • 1 ss Eplesidereddik
  • 1/3 stk Sitron
  • 1 ts Honning
  • 1/3 ts Sterk sennep
  • 1 liten neve Frisk oregano (evt. mynte)
  • 0,5 stk Rødløk
  • 1 0,5-1 stk Rød Chili
  • 1 pose Babyleaf

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen og kok risen etter anvisning på pakken. Tørk av svinefileten og gni den inn med 1 ss olje, en klype salt og pepper. Brun kjøttet raskt på begge sider over direkte varme og stek det deretter ferdig over indirekte varme, ca. 20-25 minutter.
  2. Fjern skallet på ananasen og skjær den deretter i skiver på ca. 2 cm. Skjær ut kjernen i midten med en spiss kniv. Grill skivene i ca. 3 min. på hver side, eller til de har tydelige grillmerker og fruktkjøttet har myknet.
  3. Legg to av skivene i en foodprosessor sammen med eddik, saften av sitronen, honning, sennep og oregano. Kjør det sammen til en jevn puré. Hell i 3 ss olje, kjør det godt sammen og smak til dressingen med salt og pepper.
  4. Skjær rødløken og chilien i tynne skiver og vend sammen med salatbladene og ananasdressingen rett før servering. Legg ris og salat på hver tallerken, topp med ananasskivene skåret i fire og svinekjøttet skåret i tynne skiver.