Grillfilet og søtpoteter med hasselnøtt-gremolata

Grillfilet og grillede søtpoteter med hasselnøtt-gremolata er den perfekte sommermiddagen.

Ingredienser

Grillfilet og grillede søtpoteter med hasselnøtt-gremolata

  • 1 pk Grillfilet
  • 2 store Søtpoteter
  • Ca. 3 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 stk Sitron
  • 1 dl Hasselnøtter
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2,5 dl Frisk bladpersille, sammenklemt
  • 1 pose Babyleaf

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær søtpotetene i tynne skiver på langs. Pensle dem med olivenolje og strø over en klype salt og pepper.
  2. Vask og tørk sitronen godt. Rist hasselnøttene gylne i en tørr stekepanne over middels varme og legg dem på et kjøkkenhåndkle. Brett håndkledet over nøttene, rull hendene frem og tilbake for å fjerne den brune hinnen.
  3. Finhakk nøttene (du kan la noen biter være litt grovere), hvitløken og persillen og legg dem i en liten bolle. Riv i skallet på sitronen på den fineste settingen på rivjernet og klem i saften av halve sitronen. Tilsett ca. 2 ss olje (eller mer dersom du ønsker en mer rennende konsistens) og smak til med en klype salt.
  4. Grill kjøttet først over direkte varme for å få en fin stekeskorpe på begge sider, deretter over indirekte varme sammen med søtpotetene til alt er gjennomstekt. Server kjøttet sammen med en stor neve salat og søtpotetene toppet med urteblandingen.