Kålruletter av medisterkaker og urtestuede poteter

Kålruletter er en klassiker som fortjener en plass på middagsbordet.

Ingredienser

Kålruletter

  • Ca. 16 blader fra Hodekål
  • 8 stk Ferdigstekte medisterkaker
  • 1 ss Tinte tyttebær

Urtestuede poteter

  • 6 stk Poteter
  • 1 ss Smør
  • 1 ss Hvetemel
  • 2 dl Melk
  • 1 liten neve Frisk kruspersille
  • 1 liten neve Frisk dill
  • Salt
  • Grovkvernet pepper

Rørte tyttebær

  • 200 g Tinte tyttebær
  • 75 g Sukker

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Kok opp en stor gryte med vann. Ta forsiktig av bladene på hodekålen, prøv å få dem så hele som mulig.
  2. Kok dem i 1 minutt og la dem renne av seg på et kjøkkenhåndkle. Skjær bort den hvite, tykke delen på kålbladene.
  3. Del medisterkakene i to og pakk hver bit inn i hvert sitt kålblad. Legg dem tett i tett i en ildfast form med skjøten ned. Strø over tinte tyttebær og varm dem i ovnen i 20 minutter.
  4. Skrell potetene, skjær dem i terninger og kok dem møre.
  5. Hell av vannet, la dem dampe seg litt og legg dem i en bolle.
  6. Smelt smøret, rør inn melet og hell gradvis i melken til du har en jevn, hvit saus.
  7. Tilsett potetbitene og finhakkede urter og smak til med salt og pepper.
  8. Rør sammen tinte tyttebær og sukker med en håndmikser.