Krydret grillribbe med valnøtt-, blåmuggost- og nektarinsalat

Krydret grillribbe med valnøtt-, blåmuggost- og nektarinsalat

Godt tilbehør er viktig til grillmaten. Prøv denne gode salaten.

20-40 min
Middels

Slik gjør du

Krydret grillribbe med valnøtt-, blåmuggost- og nektarinsalat

  1. Romtemperer kjøttet. Grill kjøttet over direkte varme til det har fått en fin grillskorpe og er ferdigstekt.
  2. Legg frem et bakepapir eller smør en tallerken med litt olje. Rist valnøttkjernene gylne i en tørr stekepanne på middels varme. Strø over sukker og rør forsiktig om til det har blitt gyllent i fargen og lukter karamell.
  3. Hell nøttene og karamellen over på papiret/fatet, strø over en klype salt, vent til de er helt avkjølt før du grovhakker dem.
  4. Riv salatbladene i mindre biter, skjær nektarinene i tynne båter og riv osten i små biter. Vend det sammen med nøttene i en salatbolle.

Dressing

  1. Pisk sammen sennep, 1 ts sukker, eddik og en klype salt og pepper. Hell gradvis i oljen mens du fortsetter å piske, slik at du får en kremet og tykk dressing.
  2. Vend dressingen inn i salaten rett før servering.