Medister- og sellerirotkaker med potetmos og fløtesaus med tyttebær

Bland grønnsakene i medisterkakene. Kjempegodt og kjempesmart!

Ingredienser

Medisterkaker

  • 1 pakke Medisterfarse
  • 1 stk Sellerirot på ca 450 gram
  • 0,5 dl Matfløte
  • 1 ts Allehånde
  • 1 ts Salt
  • Nykvernet pepper
  • 1 ss Solsikkeolje
  • 1 ss Meierismør
  • 1,5 l Vann
  • 1 terning Kjøttbuljong

Potetmos

  • 300 g Mandelpotet
  • 1 fedd Hvitløk
  • 2,5 dl Helmelk
  • 100 g Meierismør
  • Salt

Fløtesaus

  • 1 stk Gul løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 ss Solsikkeolje
  • 2 ts Dijonsennep
  • 2,5 dl Kremfløte
  • 4 dl Medisterkakekraft
  • 1 ss Maizena
  • 4 ss Tyttebær

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen og bak selleriroten på 180 grader i ca. 1 time. Skrell den så og avkjøl.
  2. Mos selleriroten og bland den med medisterdeigen, fløten og krydder til en medisterfarse.
  3. Form deigen til runde, små medisterkaker. Stek dem som vanlige medisterkaker i en stekepanne på middels varme.
  4. Trekk dem så i vann med kjøttbuljong (temperatur bør være ca. 80 grader) til de er ferdige, ca 10-15 minutter. Ta vare på kraften.
  5. Kok skrelte mandelpoteter møre med et knust hvitløksfedd. Hell av vannet og la dem dampes godt av. Kok opp melk og smør.
  6. Press potetene gjennom en melsikt eller lignende slik at de blir helt klumpfrie. Hell så melk og smør over og pisk kraftig. Smak til med litt salt.
  7. Skrell løk og hvitløk. Kutt løken i tynne strimler og finhakk hvitløken.
  8. Fres det blankt i litt olje, ha i sennep og hell på medisterkakekraften.
  9. Reduser ca. 30 % og ha i fløte. La det småkoke i 10-15 minutter og jevn med maizena ved behov. Ha i tyttebær like før servering.