Medisterkaker med ovnsbakte epler og sellerirot

Medisterkaker med ovnsbakte epler og sellerirot

Du trenger ikke ribbe for å servere en god middag med medisterkaker.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Medisterkaker og til servering

  1. Server medisterkakene med ovnsbakte epler og sellerirot, en god klype ruccula, lefser og rørte tyttebær. Pynt med litt ekstra timian.

Epler og sellerirot

  1. Forvarm ovnen til 190 grader. Skrell selleriroten og skjær den i grove terninger. Del eplene i båter og fjern eplekjernene. Legg selleriroten og eplene i en ildfastform sammen med hel, skrelt sjalottløk, hvitløk skåret i to på tvers og svisker.
  2. Smelt sammen olje og honning i en liten kjele og hell det over. Vend inn, strø over salt og legg i noen stilker timian. Bak det i ovnen i ca. 45 minutter, til selleriroten og eplene er myke og har fått en gyllen farge.