Risbolle med svinedeig

Risbolle med svinedeig

Hverdagsmat med eksotiske smaker.

20 min
Middels

Slik gjør du

Risbolle med svinedeig

  1. Kok risen etter anvisning på pakken.
  2. Skjær agurken og gulrøttene i tynne staver på 0.5 x 5 cm. Snitt vårløken og chilien i tynne skiver på skrått.
  3. Bland sammen finhakket hvitløk og ingefær, halve chilien, sukker, fish sauce, 4 ss limejuice og en neve finhakket koriander i en skål (spar chilien til topping dersom små barn skal spise).
  4. Stek svinekjøttdeigen i olje på høy varme i en stekepanne og krydre med soyasaus og en god klype pepper. Fjern den fra varmen straks den er gjennomstekt og hell over halve dressingen.
  5. Fordel risen i fire skåler og dander salatblader, gulrot- og agurkstaver, vårløk og kjøtt oppå i små, pene grupper. Hell over resten av dressingen og topp med grovhakkede nøtter (eller sprøstekt løk), resten av chilien, vårløk, koriander og en halv lime.