Skiver av ytrefilet med sprøstekte poteter og grillet paprikasaus

La dette bli dagens grillmiddag.

Ingredienser

Skiver av ytrefilet

  • 4 stk Ytrefilet i skiver
  • Flaksalt
  • 1 pose Babyleaaf
  • 1 neve Frisk persille

Sprøstekte poteter

  • 800 g Småpoteter
  • 4 ss Olivenolje
  • Flaksalt

Grillet paprikasaus

  • 4 stk Røde paprikaer
  • 1 stk Tomat
  • 1 dl Valnøtt
  • 2 ss Eplesidereddik
  • 0,25 ts Kajennepepper
  • 0,5 dl Olivenolje
  • Flaksalt
  • 1 fedd Hvitløk

Slik gjør du

  1. Tørk godt av ytrefiletene, gni dem inn med noen klyper salt og romtemperér dem.
  2. Grill kjøttet på direkte varme. La det hvile. Server kjøttet med sprøstekte poteter grillet paprikasaus og en neve salat. Dryss finhakket persille over.
  3. Kok/damp potetene til de akkurat er gjennomkokt. Spre dem utover et stort stekebrett dekket med oljet aluminiumsfolie så de avkjøles raskere.
  4. Når de er kalde nok til å håndteres, klemmer du dem forsiktig ned mot brettet med bunnen av et glass så de flates litt ut, men ikke faller fra hverandre.
  5. Pensle oljen over og strø på et par klyper salt. Grill potetene på foliearket over direkte varme.
  6. Del paprikaene i fire, fjern frø og hinner og grill dem over direkte varme med skinnet ned til de er litt svartbrent. Legg dem i en plastpose så skinnet løsner.
  7. Del tomaten i to og grill i et par minutter med snittsiden ned.
  8. Rist nøttene gylne i en tørr stekepanne på middels til lav varme.
  9. Legg paprika, nøtter, eddik, kajennepepper, olje og en klype salt i en blender. Riv/finhakk hvitløken og ha den i. Kjør det sammen til en jevn og fin saus.