Sommerkoteletter med grillede poteter og reddiksmør

Koteletter er like godt på grillen som i panna. Lag sommerkoteletter til middag i dag!

Ingredienser

Sommerkoteletter med grillede poteter

  • 4 stk Sommerkoteletter
  • 8-10 stk poteter, avhengig av størrelsen
  • Ca. 1 ss Raps- eller olivenolje
  • Flaksalt

Reddiksmør

  • 100 g Smør, romtemperert
  • 6 stk Reddiker
  • 1 ts Sitronsaft
  • 1 liten neve Frisk gressløk, ev. persille

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skrubb potetene og kok dem i salt vann til de nesten er helt møre. Pense dem med olje og strø over en god klype flaksalt.
  3. Stek potetene i ovn på en bakeplate eller i form på 200 grader i 30-40 minutter med over- og undervarme eller varmluft.
  4. Stek kjøttet i panne på medium varme til det er akkurat gjennomstekt.
  5. Server toppet med reddiksmør.
  6. Legg smøret i en liten blandebolle.
  7. Skjær av roten og stilken på reddikene og riv dem grovt. Klem av så mye væske du klarer og rør reddikene godt sammen med smøret.
  8. Tilsett en klype salt, sitronsaft og finsnittet gressløk. Sett det kaldt til servering.