Sommerkoteletter med grillede nypoteter og reddiksmør

Røkt mat er supergodt på grillen. Lag sommerkoteletter til middag i dag!

Ingredienser

Sommerkoteletter med grillede nypoteter

  • 4 stk Folkets sommerkoteletter bøkerøkt
  • 8-10 stk Nypoteter, avhengig av størrelsen
  • Ca. 1 ss Raps- eller olivenolje
  • Flaksalt

Reddiksmør

  • 100 g Smør, romtemperert
  • 6 stk Reddiker
  • 1 ts Sitronsaft
  • 1 liten neve Frisk gressløk, ev. persille

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen.
  2. Skrubb potetene og kok dem i salt vann til de nesten er helt møre. Pense dem med olje og strø over en god klype flaksalt.
  3. Grill potetene og kjøttet over direkte varme til kjøttet akkurat er gjennomstekt og potetene er helt møre.
  4. Server toppet med reddiksmør.
  5. Legg smøret i en liten blandebolle.
  6. Skjær av roten og stilken på reddikene og riv dem grovt. Klem av så mye væske du klarer og rør reddikene godt sammen med smøret.
  7. Tilsett en klype salt, sitronsaft og finsnittet gressløk. Sett det kaldt til servering.