Stekt ris med svinekjøtt og speilegg

Stekt ris med svinekjøtt og speilegg

Gi restene en ny start i en ny og spennende rett.

Ingredienser

Stekt ris med svinekjøtt

  • 1 pk Strimlet svinekjøtt
  • 3 poser Boil-in-bag-ris
  • Ulike grønnsaker, som gulrøtter, paprika, pastinakk, brokkoli sjampinjonger, grønne bønner
  • Rapsolje
  • 2 fedd Hvitløk
  • Ingefær
  • 1 stk Rød chili
  • 3 ss Soyasaus
  • 2 ss Sriracha + ekstra til servering

Slik gjør du

  1. Kok risen etter anvisning på pakken og kutt grønnsakene i passende staver, skiver og buketter. Bruk det du har tilgjengelig på listen
  2. Varm opp 2 ss olje i en wokpanne (ev. stor stekepanne) på høy varme. Finhakk hvitløk, 1x4 cm ingefær og chili og legg i. Stek til hvitløken er gyllen og legg i svinekjøttet. Bland inn soyasaus, sriracha og ev. mer olje dersom det trengs.
  3. Legg i grønnsakene og stek raskt til de er gjennomstekt men fortsatt sprø. Bland deretter inn risen og stek til den har absorbert all sausen og har fått en gyllen farge.
  4. Bland i spinat og finsnittet vårløk på slutten. Fordel i fire serveringsboller.
  5. Stek eggene i en stekepanne og legg dem på toppen av hver bolle. Server med sriracha.