Strimlet svin med ris, ovnsbakt søtpotet og cashewdressing

Strimlet svin med ris, ovnsbakt søtpotet og cashewdressing

En god start på hverdagen etter sommerferien.

Ingredienser

Svin, ris og søtpotet

  • 350 g strimlet svinekjøtt
  • 2 poser boil in bag fullkornsris
  • 2 stk søtpotet
  • 3 ss Olivenolje
  • 2 stk avokado
  • 1 pose ruccula eller spinat
  • 1 neve koriander
  • 1 ts flaksalt
  • nykvernet pepper
  • 1

Cashewdressing

  • 1 dl cashewnøtter
  • 4,5 dl grovhakket koriander
  • 3 ss sitronsaft
  • 0,5 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts Sriracha
  • 6 ss vann
  • 4 ss olivenolje
  • flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Kok risen etter anvisning på pakken. Skrell søtpotetene og skjær dem i tynne skiver. Hell 1 ss olje og 1 ts flaksalt over, fordel jevnt og bak dette spredt utover en bakeplate i 20 minutter.
  2. Kjør alt til dressingen i en foodprosessor/stavmikser til du har en helt jevn og kremet konsistens. Smak til med salt og pepper.
  3. Del avokadoen i to, fjern stenen, snitt fruktkjøttet i skiver og løft det forsiktig ut med en stor skje.
  4. Varm 1 ss olje i en stekepanne på middels til høy varme og stek svinekjøttet til det er gjennomstekt. Salte og pepre etter smak.
  5. Fordel risen i fire boller, legg på svin, søtpotet, avokado og ruccula og topp med dressing. Pynt med hakket koriander.