Strimlet svinefilet med søtpotet-, rødbete- og linsesalat
Denne salaten er spekket med gode smaker og fine farger.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Strimlet svinefilet med søtpotet-, rødbete- og linsesalat
- Sett ovnen på 180 grader. Hell av vannet og skyll linsene. Ha dem over i en kjele og varm opp med litt olivenolje på lav varme i to tiltre minutter.
- Skrell søtpotetene og del dem i terninger på ca. 2x2 cm. Del rødløken i tynne båter. Legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Hell over 2-3 ss olivenolje, salte og pepre. Bak grønnsakene i ca. 25 minutter til de er møre.
- Stek kjøttet i en panne på middels høy varme med litt nøytral olje. Smak til med salt og pepper.
- Bland linsene, grønnsakene og kjøttet. Topp salaten med granateplekjerner og Babyleaf mix. Server med persilledressing.
Persilledressing
- Rens og riv hvitløksfeddene. Vask sitronen og finriv skallet. Finhakk persillen. Bland sammen med litt sitronsaft og olivenolje.