Strimlet svinefilet med søtpotet-, rødbete- og linsesalat

Strimlet svinefilet med søtpotet-, rødbete- og linsesalat

Denne salaten er spekket med gode smaker og fine farger.

20-40 min
Middels

Slik gjør du

Strimlet svinefilet med søtpotet-, rødbete- og linsesalat

  1. Sett ovnen på 180 grader. Hell av vannet og skyll linsene. Ha dem over i en kjele og varm opp med litt olivenolje på lav varme i to tiltre minutter.
  2. Skrell søtpotetene og del dem i terninger på ca. 2x2 cm. Del rødløken i tynne båter. Legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Hell over 2-3 ss olivenolje, salte og pepre. Bak grønnsakene i ca. 25 minutter til de er møre.
  3. Stek kjøttet i en panne på middels høy varme med litt nøytral olje. Smak til med salt og pepper.
  4. Bland linsene, grønnsakene og kjøttet. Topp salaten med granateplekjerner og Babyleaf mix. Server med persilledressing.

Persilledressing

  1. Rens og riv hvitløksfeddene. Vask sitronen og finriv skallet. Finhakk persillen. Bland sammen med litt sitronsaft og olivenolje.