Svinebogstek med rødkål

Her får du en skikkelig søndagsmiddag, men den smaker også godt resten av uka.

Ingredienser

Svinebogstek med rødkål

  • 1 stk Svinebogstek (ca. 1,5 kg)
  • 1 ss Rapsolje
  • 1 stk Gul løk
  • 500 g Rødkål, uten grove stilker
  • 2 stk Pærer, evt. syrlige epler
  • 3 stk Nellikspikre
  • 1 ts Brunt sukker
  • 2 stk Sitroner
  • Brød til servering

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 160 grader. Varm oljen i en støpejerngryte på middels varme. Brun svinebogen på alle sider, 5-10 minutter, og legg til side.
  2. Skru ned varmen, finhakk løken og stek den i gryten til den er myk, ca. 5 min. Rør om underveis. Legg den i en bolle.
  3. Finsnitt rødkålen og stek den i flere omganger til den er myk. Legg den sammen med løken.
  4. Skrell pærene og skjær dem i tynne skiver. Bland dem i kålblandingen sammen med nellikspikrene og sukkeret
  5. Legg halvparten av blandingen i bunnen av gryten, legg i svinebogen og topp med resten av blandingen. Riv skallet av en halv sitron og klem ut saften over gryten. Sett på lokket og stek i ovnen i 1.5 time.
  6. Legg kjøttet på et fat sammen med rødkålen. Kok kraften som er igjen i gryten på høy varme i noen minutter så den tykner. Hell den over kjøttet og server sammen med båter av sitron og brød til å dyppe i sausen.