Svinefilet med grønnkål, sopp og "carbonarasaus"

Svinefilet med grønnkål, sopp og "carbonarasaus"

Så enkelt lager du en smakfull rett med svinefilet, saus og grønnsaker.

Ingredienser

Svinefilet med grønnkål, sopp og saus

  • 1 pk Billig middag for 1 Svin ytrefilet
  • 6 stk Sjampinjonger
  • 125 g Grønnkål
  • 3 ss Olivenolje
  • 75 ml Vann
  • 0,3 terning Hønsebuljong
  • 0,5 stk Rød chili
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 2 stk Eggeplommer
  • 30 g Grana padano

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 170 grader.
  2. Rens og del soppen i fire og bak på et bakepapir i ca. 5 minutter. Ta dem ut før de får farge.
  3. Riv grønnkålbladene av stilken og del opp i mindre biter. Varm opp 2 ss olje på middels til høy varme i en stekepanne. Legg i grønnkålen og stek i ca. 30 sekunder. Tilsett soppen og stek i ytterligere 30 sekunder.
  4. Løs opp buljongen i kokende vann, hell den i pannen og la det koke i 4-5 minutter til den nesten er kokt bort. Legg blandingen over i en stor skål og bland inn finhakket chili.
  5. Tørk av pannen. Krydre ytrefileten med en klype salt og litt nykvernet pepper og stek i 1 ss olje i ca. 4 minutter på hver side.
  6. Pisk sammen eggeplommer og finrevet grana padano med en gaffel.
  7. Skjær svinefileten i skiver og legg dem i grønnkålmiksen.
  8. Hell eggeblandingen gradvis over mens du konstant vender om på kjøttet og grønnsakene. På den måten unngår du å steke egget, men får en kremet saus i stedet. Smak til med salt og pepper og server.