Svinefilet på byggris med ovnsbakte cherrytomater

Svinefilet på byggris med ovnsbakte cherrytomater

Kjapp, sunn og billig middag for én.

Ingredienser

  • 1 stk Billig middag på 1, 2, 3 ytrefilet av svin
  • 0,5 bokser cherrytomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje pluss ekstra til steking
  • 1 ss rosmarin
  • 1 salt og nykvernet pepper
  • 1 Byggris
  • 1 neve basilikumblader

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220 grader. Legg cherrytomatene i en liten ildfast form sammen med finrevet hvitløk,1 ss olivenolje, rosmarin, salt og pepper. Vend det inn og stek i 15 min. til skinnet begynner å sprekke.
  2. Kok byggrisen etter anvisning på pakken. Krydre svinefiletene med salt og pepper og stek i olje på middels varme i en panne, ca. 4 min. på hver side. Server byggrisen toppet med svinefilet, cherrytomater og basilikumblader.