Sommerkoteletter med blomkålris, eple, vårløk og sjysaus

En klassiker med moderne vri.

Ingredienser

Sommerkoteletter med blomkålris, eple, vårløk og sjysaus

  • 4 stk Sommerkoteletter
  • 4 stk Vårløk
  • 2 stk Epler
  • 1 stk Blomkålhode
  • Saften av en sitron
  • Pepper
  • Salt
  • 1 dl Vann
  • 2 ss Soyasaus
  • Olje og smør til steking
  • Frisk kruspersille til servering

Slik gjør du

  1. Finhakk vårløk og skjær epler i båter.
  2. Lag blomkålrisen ved å rive blomkålen grovt med rivjern. Legg blomkålen i kokende vann og la den koke i ca 1 minutt, sil bort vannet og bland med vårløk, pepper og litt presset sitronsaft.
  3. Pepre og salte svinekotelettene og stek dem i litt smør og olje. La eplebåtene steke med de siste 5 minuttene.
  4. Ta koteletter og epler ut av pannen og la dem hvile.
  5. Lag sjyen ved å koke ut pannen med 1 dl vann og litt soyasaus.
  6. Server kotelettene med blomkålris, epler, sjysaus og finhakket persille.