Taco med grillet ytrefilet av svin, mais og salsa verde

Taco med grillet ytrefilet av svin, mais og salsa verde

Lag fredagstacoen på grillen.

Ingredienser

Taco med grillet ytrefilet av svin, mais og salsa verde

  • 1 pk Svin ytrefilet franske urter 800 gram
  • 4 stk Maiskolber
  • Ca. 4 ss Olivenolje
  • 1 stk Lime
  • 1 pose Ruccula
  • 1 dl Frisk koriander (blader og stilker), sammenklemt
  • 0,5 fedd Hvitløk
  • 1 liten Sjalottløk
  • 0,5 stk Rød chili
  • 1 ss Hvitvinseddik
  • Ca. 1/3 ts Flaksalt
  • 1 pk Små maistortillas
  • Drømmelett

Slik gjør du

  1. Pensle maiskolbene med olje. Vask limen godt og tørk den.
  2. Legg 1 dl ruccula (sammenklemt), koriander, hvitløk, sjalottløk, saften og finrevet skall av limen, chili og eddik i en liten foodprosessor og kjør det sammen til det er fint hakket. Rør inn 2 ss olivenolje og salt og sett salsaen til side.
  3. Grill kjøttet først over direkte varme for å få en fin grillskorpe, deretter over indirekte varme til kjøttet er gjennomstekt. Grill maisen over indirekte varme til de er gjennomstekt og har fine grillmerker.
  4. La kjøttet hvile og skjær det i tynne, delikate skiver. Hold en ende av maisen og før en kniv langsmed kolben for å skjære av kornene.
  5. Varm tortillaene raskt på grillen og server dem toppet med drømmelett, ruccula, kjøtt, mais og salsa verde.