Urtemarinert grillfilet med fennikel- og reddiksalat og hvitløksmajones

Deilig sommermat fra grillen.

Ingredienser

Urtemarinert grillfilet

  • 1 pk Grillfilet Franske urter 800 g Folkets

Hvitløksmajones

  • 2 fedd Hvitløk
  • 1,5 dl Majones
  • 0,5 stk Sitron
  • Flaksalt

Fennikel- og reddiksalat

  • 3 ss Solsikkefrø
  • 2 stk fennikler
  • 1 pose pose reddiker
  • 3 ss Olivenolje
  • 1 pose Ruccula
  • 1 ss Eplesidereddik

Slik gjør du

  1. Romtemperér kjøttet. Grill kjøttet over direkte varme til det har fått en fin stekeskorpe over hele. Flytt det over på indirekte varme og stek det ferdig.
  2. Riv eller finhakk hvitløken og rør den sammen med majones, finrevet sitronskall og -saft og en klype salt
  3. Rist solsikkefrø gylne i en tørr stekepanne på middels varme.
  4. Del fenniklene i fire, pensle dem med litt olje, strø på en klype salt og grill dem over direkte varme til de har fått fine grillmerker og har myknet litt.
  5. Skjær reddikene i tynne skiver. Vend sammen ruccula, fennikler, reddiker, solsikkefrø, 2 ss olivenolje, eddik og en klype salt og pepper i en stor bolle. Server sammen med kjøttet og hvitløksmajonesen.