Urter & Chili - krydret ytrefilet med grillet vannmelonsalat og lime- og chilisalt

Prøv salat med vannmelon i. Det smaker kjempegodt til grillmaten.

Ingredienser

Svin ytrefilet

  • 1 pk Svin ytrefilet Urter & Chili, Folkets

Chili- og limesalt

  • 2 ts Flaksalt
  • 0,5 ts Chilipulver
  • 1 stk Lime, skallet

Salat

  • 0,25 stk Liten vannmeon
  • 2 stk Hjertesalat
  • 0,5 pose Reddiker
  • 0,5 stk Agurk
  • 1 potte Frisk koriander
  • 1 neve Frisk mynte
  • 1 stk Lime, saften
  • 1 ts Honning
  • 0,5 stk Sjalottløk
  • 0,5 dl Olje

Slik gjør du

  1. Skjær vannmelonen i skiver og legg den til side.
  2. Riv salatbladene i mindre biter, skjær reddikene og agurken i tynne skiver, grovhakk urtene og vend det sammen i en stor salatbolle.
  3. Grill kjøttet og vannmelonen over direkte varme til de har fått fine grillmerker. Fjern vannmelonen og grill kjøttet videre over indirekte varme til det er ferdigstekt. La det hvile.
  4. Pisk sammen limesaft, honning, finhakket sjalottløk og olje. Vend vannmelonen inn i salaten sammen med dressingen og server sammen med kjøttet, med en klype chili- og limesalt strødd over.