Wokgrønnsaker

Wokgrønnsaker med peanøttsaus smaker supergodt og er skikkelig sunt.

Ingredienser

Wokgrønnsaker med svinekjøtt

  • 1 pk Strimlet svinekjøtt
  • Ca. 3 ss Rapsolje
  • 1 pk Vårløk
  • 0,25 stk Kålrot eller to gulrøtter
  • 1 pose Grønnkål

Peanøttsaus

  • 2x3 cm Ingefær
  • 2 fedd Hvitløk
  • 3 ss Peanøttsmør
  • 1 ss Soyasaus
  • 2 ss Fish sauce, ev sausen av en lime
  • 1 ts Sukker eller honning
  • 0,5 dl Vann

Til servering

  • 2 poser Boil in bag ris

Slik gjør du

  1. Snitt en av vårløkene fint til servering og legg den til side. Skjær de andre i grove biter.
  2. Skjær kålroten i tynne skiver og deretter i tynne strimler.
  3. Varm opp oljen over høy varme i en wok eller stor stekepanne. Brun kjøttet raskt og legg det til side.
  4. Stek vårløken og kålroten i et par minutter under konstant omrøring. Legg i grønnkålen og kjøttet, og stek til grønnkålen er irrgrønn.
  5. Hell i peanøttsausen. Vend alt godt sammen og server sammen med ris, toppet med den finsnittede vårløken.
  6. Skrell ingefær med en skje. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær, og pisk sammen med resten av ingrediensene. Rør deretter inn vannet.
  7. Kok risen etter anvisning på pakken.