Ytrefilet av svin med kryddersmør og sellerisalat
Grill noe annet enn grillpølser i dag.
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Ytrefilet av svin med kryddersmør og sellerisalat
- Skrubb potetene og kok dem til de akkurat er møre. Tørk godt av dem eller damp dem tørre før du pensler dem med olje.
- Vask sitronen godt og tørk den. Riv skallet på det fineste bladet på rivjernet og bland det i en liten bolle med finhakket persille, 4 ss olje, en klype flaksalt og nykvernet pepper.
- Rist mandlene gylne i en tørr stekepanne over middels varme, grovhakk dem og legg dem til side.
- Snitt sellerien i tynne skiver på skrått. Skjær aprikosene i biter og finhakk chilien (uten frøene). Vend sammen selleri, aprikos, chili og mandler i en salatbolle.
- Skjær osten i fine flak med en potetskreller og vend i sammen med saften av sitronen og 0.5 dl olje. Smak til med salt og pepper.
- Tørk godt av kjøttet og pensle det med olivenolje. Strø over en klype salt og pepper. Grill det først over direkte varme på begge sider for å få en fin stekeskorpe og stek det deretter over indirekte varme til det er gjennomstekt. Smør på kryddersmøret mens kjøttet hviler, så smaken får trukket godt inn i kjøttet.
- Grill potetene til de har fått fine grillmerker og vend dem straks i persilleoljen. Server kjøttet skåret i fine skiver sammen med potetene og salaten.