Ytrefilet med kryddersmør, tomat- og grillet maissalat

Dette er hva vi kaller en smak av sommer.

Ingredienser

Ytrefilet med kryddersmør, tomat- og grillet maissalat

  • 4 stk Storfe Ytrefilet med kryddersmør
  • 2 pk Ferdigkokte maiskolber
  • 3 stk Tomater
  • 1 pk Cherry- eller romanticatomater
  • 0,5 stk Rødløk
  • 1 stor neve Frisk basilikum
  • 0,5 stk Rød chili
  • 3 stk Lime
  • 1 stk Sjalottløk
  • 6 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • 1 fedd Hvitløk

Slik gjør du

  1. Romtemperér kjøttet og grill det først over direkte varme for å få en fin stekeskorpe på alle sider, deretter over indirekte varme til det er ferdig. La det hvile.
  2. Grill maiskolbene til de har fått fine grillmerker og er gjennomvarme.
  3. Stikk en gaffel i en ende av en maiskolbe og hold den slik at maisen hviler stående på en fjøl. Skjær av store flak med maiskorn ved å skjære langsmed kolbene. Legg halvparten av maisen i en bolle.
  4. Del de store tomatene i båter og de små i halvmåner. Skjær rødløken i tynne båter. Grovhakk basilikumen, spar litt til dressingen og ha resten i salaten. Vend sammen.
  5. Dressing: Legg resten av maiskornene og basilikumen i en blender sammen med chili, limesaft, sjalottløk, olje og en klype salt. Finhakk eller riv i hvitløken og kjør det sammen til en jevn og fin dressing.
  6. Server kjøttet skåret i delikate skiver sammen med salaten. Hell dressingen over.