Grove middagspannekaker med forskjellige fyll

Disse saftige pannekakene er først og fremst utrolig gode. Siden mer enn halvparten av melet er grovt, er de rike på både kostfiber, jern og B-vitaminer. Egg og ekstra lettmelk bidrar også med masse protein av ypperste kvalitet.

Ingredienser

Grove pannekaker

  • 3,5 dl sammalt hvete fin
  • 1 dl havregryn
  • 2,5 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 1 l Ekstra lett melk
  • 6 egg

Kylling- og grønnsaksfyll

  • 1 rødløk
  • 1 squash
  • 1 rød paprika
  • 100 g kyllingpålegg Evnt. kalkun eller kokt skinke
  • 1 ss rapsolje
  • 2 ss parmesan finrevet
  • 1 salt
  • 1 pepper

Rørte blåbær (eller andre bær)

  • 500 g blåbær
  • 100 g sukker
  • 1 cottage cheese Hvis du ønsker

Slik gjør du

  1. Pannekaker: Bland alle ingrediensene med en mikser og la røren stå og svelle i 15 til 30 minutter. Stek pannekakene og server nylagde pannekaker med grønnsaksfyll og rørte blåbær.
  2. Kylling- og grønnsaksfyll: Hakk rød løk og kutt squash, paprika og kyllingpålegg i terninger. Fres løken lett i rapsoljen og tilsett squash, paprika og kyllingskinke. La alt stekes lett i et par minutter. Dryss over salt, nykvernet pepper og parmesanen før servering.
  3. Rørte blåbær: Bland bær og sukker. Mos noen av bærene lett med gaffelen og rør sammen. Dersom du ønsker ekstra protein smaker det nydelig med cottage cheese og rørte blåbær på pannekakene. Alternativt kan du velge et av syltetøyene med mer bær og mindre sukker, for eksempel de ferdig rørte bærene fra Nora i frysedisken.
  4. Tips: Lag et par pannekaker ekstra til matpakken til barn og/eller voksne dagen etter. Eller spar litt av røren og stek grove frokostpannekaker. Dersom du har for mye røre holder den seg fint i fryseren en måned.