Søtpotetpannekaker med syrlig krem

En smårett som skapt for sommeren

Ingredienser

Søtpotetpannekaker med syrlig krem

  • 400 g søtpotet
  • 3 stk vårløk
  • 2 stk egg
  • 3 ss hvetemel
  • salt
  • pepper
  • smør og olje til steking

Syrlig krem

  • 2 dl kremfløte
  • 0,5 ts sukker
  • 1,5 ss hvitvinseddik
  • 1 potte dill
  • 1 boks rød lodderogn

Slik gjør du

  1. Riv søtpoteter i en bolle. Skjær vårløk i tynne strimler og bland inn. Kakk i 2 egg og rør inn sammen med hvetemel til du får en glatt, fin røre. Smak til med salt og pepper. Bruk munkejern eller stekepanne. Legg en klatt smør og litt olje i stekepannen. Stek pannekakene til de er sprø og gyllenbrune og legg på fat.
  2. Bland kremfløte, sukker og hvitvinseddik i en skål. Rør forsiktig med en ballongvisp til det tykner. Hakk dill og ha i sausen rett før servering. Topp med lodderogn.